RENDELET

31/2016 (IX.2.) NGM rendelet

az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automaták műszaki követelményeiről, az automaták üzemeltetéséről és szervizeléséről, valamint az automatákban rögzített adatoknak az állami adó- és vámhatóság felé történő szolgáltatásáról. Ennek értelmében 2017. július 1-jétől kezdve automata kizárólag egy ún. automata felügyeleti egységgel (AFE-val) felszerelve helyezhető üzembe. Az AFE a rendelet szerint egy olyan az automatába szerelt elektronikus adattároló és adatkommunikációs egység, amely az előírások szerint meghatározott adattartalmú elektronikus nyilvántartásokat tartalmazza, és biztosítja és ellátja az automata és a NAV közötti titkosított adatkommunikációt.
A fentiek teljesülése érdekében minden üzemeltetőnek szerződést kell kötnie egy ún. felügyeleti szolgáltatóval. Ezen felügyeleti szolgáltató végzi az AFE automatákba történő beszerelését, adatok rögzítésének és a NAV felé történő szolgáltatásának technikai lebonyolítását, illetve az automata működése során az AFE folyamatos működtetését.
A teljes rendelet itt olvasható

Támogatás

1039/2017. (II. 2.) Korm. határozat:

az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automata berendezések Automata Felügyeleti Egységgel történő ellátásához nyújtandó támogatáshoz szükséges költségvetési forrás biztosításáról:

A Kormány egyetért azzal, hogy az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezések Automata Felügyeleti Egységgel történő ellátásához az automataberendezések üzemeltetői állami támogatásban részesüljenek, és ennek érdekében felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy gondoskodjon legfeljebb 1,8 milliárd forint többletforrás biztosításáról a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 1. melléklet XV. Nemzetgazdasági Minisztérium fejezet javára.

Felelős: nemzetgazdasági miniszter
Határidő: a felmerülés ütemében

Ön üzemeltető?
Ne csússzon ki a határidőből!

Regisztráljon oldalunkon, hogy az Ön számára megfelelő szolgáltatási csomagot ajánlhassuk cégének.